Kajgana sa mladim lukom i sirom




Jaje je omiljena, hranjiva i iznimno zdrava namirnica jer sadrži skoro sve hranljive sastojke potrebne ljudskom organizmu. U kombinaciji sa povrćem i mesnim prerađevinama, uz pravilno odabranu salatu, može biti kompletan obrok kada nemamo vremena za duže zadržavanje u kuhinji.

Sastojci za pripremu kajgane sa mladim lukom i sirom za dvije osobe
  • 5 jaja
  • 2 komada sitno narezanog mladog luka
  • 1 ljuta papričica narezanog na kolutiće
  • 200 g topljenog sira, narezanog na kocke
  • morska sol
  • svježe mleveni crni biber
  • maslac
Priprema kajgane sa sirom i mladim lukom
  • Maslac zagrijati na srednjoj temperaturi, dodati luk, propržiti ga sa papričicom da se opusti, 
  • Jaja treba izmutiti u posudi te dodati sol i biber i lagano miješati. Tako izmućena jaja dodati u posudi u kojoj je propržen luk te lagano miješati.
  • Kada su jaja do pola pečena,  dodati kocke sira, još par puta promiješati i skloniti sa vatre.
Ovako pripremljenu kajganu možete poslužiti sa raženim kruhom i salatom od rajčice. Također možete poslužiti za prepečenim tostom.